There was an error in this gadget

Monday, October 12, 2009

PERJALANAN KE MCMC AMBIL TEST CW




Aku paparkan gambar2 semasa menduduki cw test di MCM



ni masa bergambar dengan 9m2nm . sebelah tu 9w2RBY

aha... ni la dia 9m2MZR 9m pertama kat bera.. tengok te tengah mikir benda lagi petua nak bagi kat kome sebelum test ni...............




eeee... yang ni kalau kome ni gi test cw
menerima dan menghantar , insan ni yang menghantar dan menerima kome gi test..... biar le dia makan dulu... teruskan..... Terimakasih 9w2vms



lebih bestnya dapat bertemu dengan insan yang cukup popular dalam radio amatur iaitu 9m2rs dan 9w2yr....






Masa dah tiba , check nama nak masuk dalam dewan... bermula la debaran di dada 9w2frd dan 9w2alu tengah cari nama nak sain....

Sunday, October 11, 2009

CW TEST


Pada 7 oktb 2009 yang lalu aku telah pergi ke mcmc cyberjaya untuk menduduki ujian cw. Sebelum te hampir rasanya 3 bulan kot study kod morse ni. Tunggulah keputusan rasmi dari mcmc. Kalau lulus alhamdulillah lah. Terimakasih la pada rakan-rakan yang banyak membantu . Yang teharu nya te 9w2vms yang ngator kome kesana. Timakasih banyak-banyaklah yek.