There was an error in this gadget

Monday, October 12, 2009

PERJALANAN KE MCMC AMBIL TEST CW




Aku paparkan gambar2 semasa menduduki cw test di MCM



ni masa bergambar dengan 9m2nm . sebelah tu 9w2RBY

aha... ni la dia 9m2MZR 9m pertama kat bera.. tengok te tengah mikir benda lagi petua nak bagi kat kome sebelum test ni...............




eeee... yang ni kalau kome ni gi test cw
menerima dan menghantar , insan ni yang menghantar dan menerima kome gi test..... biar le dia makan dulu... teruskan..... Terimakasih 9w2vms



lebih bestnya dapat bertemu dengan insan yang cukup popular dalam radio amatur iaitu 9m2rs dan 9w2yr....






Masa dah tiba , check nama nak masuk dalam dewan... bermula la debaran di dada 9w2frd dan 9w2alu tengah cari nama nak sain....

Sunday, October 11, 2009

CW TEST


Pada 7 oktb 2009 yang lalu aku telah pergi ke mcmc cyberjaya untuk menduduki ujian cw. Sebelum te hampir rasanya 3 bulan kot study kod morse ni. Tunggulah keputusan rasmi dari mcmc. Kalau lulus alhamdulillah lah. Terimakasih la pada rakan-rakan yang banyak membantu . Yang teharu nya te 9w2vms yang ngator kome kesana. Timakasih banyak-banyaklah yek.

Saturday, August 15, 2009

penapis air

Penapis A (Seramik Berkualiti Tinggi)
Liang yang kurang daripada 0.9 mikron, dapat menapis kelodak pejal yang tertinggal dalam air seperti pasir, lumpur, karat besi dan bakteria sehingga mencapai tahap penapisan 99.999% dan ke atas. Elemen perak dalam penapis akan membasmi kuman secara automatik. Oleh itu, air tidak perlu dididihkan dan boleh diminum terus tanpa ragu-ragu. Penapis B (Bacteriostatic Filter Media) Menghilangkan bau yang tidak menyenangkan, warna, rasa, bahan pencuci dan elemen-elemen kotor yang lain untuk mengelakkan daripada pertumbuhan bakteria. Penapis C (KDF + Resin + Activated Carbon Block) Activated Carbon Block dan penukar ion berlogam KDF memenuhi piawaian US EPA dan FDA National Safety Standards dapat menapis unsur logam berat, klorin, pencemar kimia, di samping mengawal kestabilan air, bacteria dan rumpair. Unsur Resin pula akan melembutkan molekul air dan mempunyai kesan untuk menghasilkan bahan-bahan mineral. Penapis D (Silver Carbon Block) Memenuhi Piawaian Keselamatan Antarabangsa. Memiliki fungsi penyerapan yang tinggi, berupaya untuk menyerap atau menyingkirkan unsur logam berat, bahan-bahan radioaktif, bahan kimia dan racun serangga. Penapis E (Bio-Micro Ball) Teknologi penukar tenaga memecahkan molekul air kepada kelompok air yang lebih kecil secara berkesan supaya dapat diserap dengan senang oleh tubuh badan manusia. Lebih-lebih lagi, ia meningkatkan kapasiti air untuk membekalkan kandungan oksigen, menjadikan air lebih sedap diminum. Penapis F (Nano Ceramic Ball + Bio-Micro Ball) Penstabil tenaga berteknologi Nano mengekalkan dan menstabilkan kandungan tenaga dalam saiz molekul air yang kecil untuk tempoh masa yang panjang. Ia berupaya untuk menyelaraskan sifat air lebih cenderung kepada beralkali yang sesuai untuk susuk badan manusia disamping menambah kandungan oksigen dalam tubuh badan. Penyerapan yang baik menggalakkan metabolisme badan dan fungsi pembuangan toksin demi kesihatan, kecantikan dan awet muda.
Labels:





WELCOME
SELAMAT DATANG...TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI SINGGAH DAN MEMBACA TENTANG BIO-ENERGY LIFE WATER SYSTEM.BIO-ENERGY ADALAH SALAH SATU PENAPIS AIR YANG DAPAT MENGHASILKAN AIR YANG BERKUALITI DAN MENJAMIN KESIHATAN ANDA SEKELUARGA.BIO-ENERGY ADALAH BUKAN SYARIKAT 'DIRECT SELLING',TETAPI SYARIKAT YANG MENGELUARKAN PRODUK PENAPIS AIR SAHAJA.HARGA YANG MURAH,DENGAN KUALITI SETANDING DENGAN JENAMA LAIN,MEMANG BERBALOI-BALOI!!!HARGA : RM 888 (PROMOSI)DAPATKAN SEGERA!! SELAGI STOK MASIH ADA



HOW TO ORDER ???
SEKIRANYA ANDA BERMINAT...UNTUK MEMILIKI ATAU MENJADI PENGEDAR BIO-ENERGYSILA HUBUNGI:013-9618009 (HAFIZ)017-8801854(WATI)019-6637052(FODLI)..019-9809486 (ADHA BERA PAHANG)





Blog Archive
2009 (5)
July (5)
7 Ciri ciri air sihat
Bio-Energy Technology Filtering System
Mengapa Anda Harus Memiliki BIO-ENERGY LIFE WATER ...
Kenapa Perlu Penapis Air?
Pengenalan

Monday, August 3, 2009

RUMAH KU SYURGAKU




Ni lah dia umah koi. kecik je umah kos rendah le katakan ada 3 bilik. boleh lah ... dulu dah kene banjir . 4 kaki juga le air nya... umah koi ni kat .......


Ni le kat taman kerayong indah padang luas bera pahang darul makmur........

tuuuu yang tinggi tu antena radio koi.. weeh radio ham koi ni. lepah le nak cakap dengan rakan2.....

Tambah Imej

Wednesday, July 29, 2009

PENTAS LAMAN KERAYONG BERA


Ramai dah artis malaysia nyanyi kat sini. dari 60an hingga lah 90an. check net v20 pun dah buat kat atas ni.
Pada 23hb julai 2009 yang lepas saya dan family telah mobile ke serdang selangor. masa nak pergi te sempat lah singgah kat hutan lipur. apa lagi mandi-mandi lah gan harmonic. pah makan tengahari sambung perjalanan ke serdang.

SINGGAH KAT HULU BENDUL NS




MAJLIS MENERIMA PERUNTUKAN TABIKA DARI YB DATUK SERI


dapat juga gambar gan datuk seri. masa ni dah nak balik dah. terimakasih datuk seri..

Thursday, July 9, 2009

ASSALAMUALAIKUM

Lama tak upgrade blog saya ni. inssayallah pah ni leh la. Mana yang dah melawati tu timakasih banyak2.

Friday, February 20, 2009

perjalanan ke miri dan brunei

Pada 12hb feb 2009 saya bersama-sama dengan famly telah berkunjung kerumah adik di Miri serawak. Bertolak dari LCCT kl penerbangan Air asia jam 1500 dan sampai di miri jam 1720.

Dikesempatan itu juga sempat berkunjung ke negara brunei selama 1 malam 2 hari'

Pulang semula ke Lcct kl pada 16hb feb 2009 jam 1130.







perjalanan ke miri dan brunei